Lleida Canta 2014 - Al tricentenari
Lleida Canta 2014 - Al tricentenari

Lleida Canta 2014 – Al tricentenari

Cinc-centes veus procedents d’una vintena de corals, la majoria de les Terres de Ponent, han resseguit avui pels carrers de Lleida els escenaris de la Guerra de Successió per fer un tribut musical al Tricentenari. La trobada, que arriba a la sisena edició, ha reunit més d’un miler de persones entre cantaires i públic. Aquest aplec, organitzat per la Coral Maristes Montserrat, ha començat cap a dos quarts de deu del matí amb un esmorzar al Castell del Rei al Turó de la Seu Vella per donar la benvinguda als participants al Lleida Canta. Els infants de la Coral Shalom acompanyant els Miquelets de Catalunya han donat el tret de sortida. A més, els actors Alba Garcia i Jordi Cano han fet la seva primera intervenció i han anat explicant la història relacionada amb el Tricentenari a cada parada del recorregut.

El passeig ha continuat fins al Baluard de la Reina a la mateixa Seu Vella, seguint pel carrer Cavallers fins al Roser, baixant fins a l’Avinguda Blondel, per continuar fins a la plaça de la Paeria i la Rambla Ferran fins a la Diputació. Als diferents indrets entre tres i quatre corals han interpretat una cançó cada una i també han actuat diferents grups de cultura tradicional com els Bastoners Garrotaires o l’Esbart Arrels. També ha participat a la jornada la batukada Undostreskuà, acompanyant el seguici amb els balls i la percussió. El colofó final d’aquesta iniciativa ha tingut lloc davant de l’Auditori on mig centenar de cantaires han interpretat “El Rossinyol”, “Ara és l’hora de dir” i “Els segadors” acompanyats per una banda de músics. La batukada Undostreskuá ha amenitzat el passeig entre Blondel i l’Auditori. Els participants i també els acompanyants han compartit un dinar al pavelló de Magraners i després plegats han participat en un taller de gospel. Cap a les sis de la tarda tothom ha cantat l’hora dels adéus esperant el proper el Lleida Canta que se celebrarà al març del 2016 i estarà dedicat a l’oli. La Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) que també ha organitzat aquesta trobada que pretén donar a conèixer el patrimoni de les corals i que s’ha convertit en un aplec diferent amb concerts a tocar del públic. Es tracta de la sisena edició del Lleida Canta després de cantar per diferents indrets de la Lleida ciutat l’any 2009, així com a sota dels ponts de la capital del Segrià, el 2010, a la Seu Vella, el 2011, als Pirineus al 2012 i l’any passat al vi, a les bodegues del Castell del Remei.

| © 2015 Albert Pastó |
Amunt
Segueix-nos: