Lleida Canta al Delta

 

Últim diumenge d’abril. La primavera pinta el cel d’aquella cromàtica tan diversa que, en el cas del Delta, vol dir calamarsa matinera, núvols, pluja, vent i sol. Res atura, però, la il•lusió dels 1500 cantaires que arriben a Deltebre des de 17 comarques diferents. Vora el pont lo Passador ens hi trobem 42 corals i 3 bandes musicals. I darrere tot plegat 20 entitats de les Terres de l’Ebre -vint!- que fan possible l’engranatge i enriqueixen l’aplec amb el seu tarannà i voluntariat.

El coc dels forns del poble, acompanyat de xocolata i cafè, desapareix de seguida. En Lluís Soler, l’alcalde de Deltebre, ens convida a deltejar durant tot el dia i a tornar-hi sempre que vulguem. Assagem lo Carrilet de la Cava, estrenem estrofa de l’himne Lleida Canta i entonem els Segadors mentre pel pont es despenja una immensa senyera. Puja a l’escenari el cantautor Joan Rovira, veí de Camarles, que sorprèn i enamora amb Lo meu riu i Germans de llengua, acompanyat pels infants de la Coral Espiga d’Or, amfitrions com són de la trobada. Seguidament iniciem el repte de cantar a l’arròs, a la desembocadura i a la platja, mobilitzant els 27 autobusos i els cotxes particulars. A cada autobús un guia local ajuda a mirar més a fons. A Mas Tramontano , al Garxal i a Riumar ens esperen tres paisatges paradisíacs, també actors que ens situen als espais i grups culturals: jotes, rondalla, xaranga, conjunt instrumental… A més a més, a cada escenari, fem uns quants concerts. Ens queda un escenari per descobrir, pretext per tornar al Delta qualsevol dia. I anem a dinar: amanida, paella, menjar blanc. L’espai firal acull 1500 comensals sota cobert, una fita rècord. I també un mercadet amb productes locals. Les jotes i el ritme de Suc d’Anguila aixequen de la cadira els participants. Acabem tal com hem començat, cantant. I agraint. Ens hi ajuda la Montse Cadevall, presidenta de la Federació Catalana d’Entitats Corals.

Down Lleida presenta Lleida Canta Les Persones, el 10è aplec que celebrem el 2019 a la capital de Ponent. Lleida Canta al Delta ha estat una fusió de paisatge i música, de cultura i de cançons i persones. L’èxit també és de les 11 empreses i les 5 institucions que han donat suport a l’aplec. Deltejar ens ha permès cantar i estimar encara més.

 

Els preparatius

Viatge d’anada

Preparatius

Viatge de tornada

Les Corals

Benvinguda al Pont Lo passador

Mas Tramontano, Arròs

Lo Garxal, Riu

Platja Riumar

Dinar, sobretaula i Cant comú

Premsa

Recull de premsa

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

| © 2015 Albert Pastó |
Amunt
Segueix-nos: