La Coral Maristes Montserrat va compartir escenari el passat 11 de maig amb la Schola Cantorum a la Seu Vella en el marc de les Festes de Maig de Lleida. Aquest ja és un concert tradicional per la coral de l’Ateneu Popular de Ponent i enguany van convidar a la nostra coral i va congregar a unes 200 persones.
Sota el títol “Del segle IX al XXI”, la Schola Cantorum sota la dirección d’Enric Navàs va obrir l’actuació amb “Invocatio” d’Antoni Pérez Moya, per interpretar després dues cançons de cant gregorià i un conductus a dues veus. Dues conegudes peces com són “Stabat mater dolorosa” i “Pater noster” van tancar la primera part del concert.
A continuación va ser el torn de la coral Maristes sota la batuta de Gerard Riu i amb Victòria Laplana al piano. Els homes van interpretar “No has comptat mai les estrelles” i després les dones van cantar una cançó popular africana titulada “Siyahamba”. Després tot el cor va cantar una peça popular cántabra per donar pas a “O sacrum convivium”. Entre el repertori també va destacart “All things bright and beautiful” de Rutter.
Finalment, les dues agrupacions van cantar “El cant dels ocells” amb la veu de Victòria Laplana com a solista i el “Cantique” de Jean Racine va posar el colofó final al concert.
Gràcies Schola Cantorum per convidar-nos a cantar a la Seu Vella per la Festa Major, la primera vegada que la coral Maristes Montserrat, que enguany commemora el seu 15è aniversari, cantava per les Festes de Maig.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

| © 2015 Albert Pastó |
Amunt
Segueix-nos: