Cap de setmana llarg, del 14 al 16 de maig. Un autocar ple de gom a gom i uns quants cotxes s’enfilen cap a Navarra. 120 persones, entre cantaires de la Coral Maristes Montserrat i familiars i amics. Una gran família.

Els més primerencs, dissabte fan farina de panís i proven els talos al molí d’Amaiur. A la tarda ens rep l’encant natural i el misteri les . Uncoves de Zugarramurdi inquisidor i dos bruixes s’encarreguen d’encantar els cantaires, explicant la seva vida i miracles. I entre encants i encanteris, cançons. Anem a sopar amb el lliga a la butxaca. Després de sopar l’alberg d’Elizondo fou l’escenari d’una quinzena d’actuacions musicals, amb intèrprets petits i grans. També hi va haver espai per la màgia.

El diumenge vam acompanyar els cants de la missa major d’Elizondo i just després vam fer un concert. Entre el públic, cantaires locals. Concert amb una energia especial. En sortim plens. Un bon dinar i tarda de natura, descobrint el Parc Natural de Bertiz. Després de sopar els més menuts de la colla fan un tast dels jocs tradicionals bascos. L’Anna i la Laura engresquen l’ambient amb uns balls de zumba espectaculars, preludi d’un gran espectacle. Primer les contrals i les sopranos sorprenen amb una gran peça de Siterac. Després els tenors i baixos, es posen el públic a la butxaca amb adaptacions musicals i passos ben primaris. Rialles i bon rotllo al ressopó.

El dia Pasqua Granada el passem a la capital. Una bona visita a la catedral de Santa Maria, amb un guia antic alumne marista. Els cants en els diferents racons de la catedral i els carrerons i muralles de la ciutat, tenen un caire especial, potser fruit de la bona sintonia d’aquests dies, potser gràcies a la singularitat d’Iruña. Dinem al casino i brindem per la vida, per la música i pels qui han fet possible aquests tres dies màgics, el Jordi, la Blanca i la Cuca.

La desena sortida familiar de la Coral Maristes Montserrat ja forma part del repertori de la nostra entitat. Dies de convivència, família, descoberta, joc, bon rotllo, taula, natura… i cants! Quantes sensacions viscudes aquest cap de setmana llarg en terres de Baztan i Pamplona.

| © 2015 Albert Pastó |
Amunt
Segueix-nos: